mandag 6. august 2012

Hva bør tillates i Norge som i dag er forbudt?

Dette spørsmålet har Dagens Næringsliv hver dag har stilt sine intervjuobjekter i sommer. Det har kommet interessante svar, - jeg har lyst til å minne om en mindre kjent regulering som helt åpenbart er moden for oppheving. Jeg må medgi at dent ikke er like omtalt og omstridt som stengetider på polet dagen før helligdager, men kanskje nettopp derfor fortjener å bli løftet frem.

På legemiddelområdet har det i mange år vært et krav om fullsortiment for legemiddelgrossister. Kravet innebærer at alle grossister må føre alle legemidler. I praksis har det vist seg at ingen av dagens grossister oppfyller dette kravet, mens nye aktører må dokumentere at de kan det. Dette gjelder selv om de kun ønsker f.eks å levere sykehuslegemidler.

Her har vi et urimelig konkurransehemmende krav som mangler en folkehelsemessig begrunnelse. Det er også en særnorsk bestemmelse som både Konkurransetilsynet, Stortingets helse- og omsorgskomite og Statens legemiddelverk har tatt til orde for å avskaffe.

Ballen ligger nå hos statsråden som har sendt Legemiddelverkets forslag på høring. Hun kan nå gjennomføre forskriftsendring som kan bidra til mer konkurranse og effektivitet. Som sykehuseier vil hun selv kunne tjene på dette. Vil det ramme pasientene? Nei, alle apotek skal fortsatt føre alle godkjente legemidler, men flere vil konkurrere om å levere til apotekene. Det vil samfunnet tjene på. Så jeg henger meg på og sier: Opphev kravet, slipp til flere aktører og gi oss større konkurranse på dette område.

3 kommentarer:

 1. Forbudet mot omsetning av vitaminer i terapeutiske doser er også et eksempel på et forbud, som med fordel kan forbys ;-)

  Hilsen Trond Bolås

  SvarSlett
 2. Hallo,

  Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har avtalt å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

  Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
  Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua-spesialistundervisningssykehus.

  SvarSlett
 3. Jeg er 29 år gammel og har fått diagnosen brystkreft, enkel behandling og en lignende historie, bortsett fra min første aksept som avvisning av urtemedisin. Jeg var ikke en del av Perseid-bevegelsen og bygde egentlig ikke forhold til noen av dem, jeg trodde bare på deres drift. Jeg sier dette fordi det var under bruken av Dr. Itua urtemedisin at jeg nå attesterer at urtemedisin er ekte, fytoterapi Dr. Itua helbredet brystkreft min som jeg led i 2 år. Dr. Itua urtemedisin er laget av naturlige urter, uten bivirkninger, og lett å drikke. Hvis du har samme brystkreft eller en hvilken som helst type menneskelig sykdom, inkludert hiv / aids, herpes, kreft i eggstokkene, kreft i bukspyttkjertelen, blærekreft, prostatakreft, glaukom., Grå stær, makular degenerasjon, hjerte- og karsykdommer, autisme, lungesykdom. Forstørret prostata, osteoporose. Alzheimers sykdom, hjernekreft, spiserørskreft, galleblæren kreft, svangerskaps trofoblastisk sykdom, kreft i hode og nakke, tarmkreft, nyrekreft, melanom, mesothelioma, multippel myelom, nevroendokrine svulster, Hodgkin lymfom, kreft i munnen, eggstokkreft, Sinuskreft ,, Bløtvevssarkom, ryggmargskreft, magekreft, testikkelkreft, kreft i halsen, kreft i skjoldbruskkjertelen, livmorkreft, vaginal kreft, kreft i lungene, psoriasis, tachsykdommer, lupus, enddomertil kreft, cerebrovaskulære sykdommer,
  Demens.lungskreft, hudkreft, testikkelkreft, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSER, HEPATITIS, INFERTILITET KVINNER / MAN, KONTAKT E-post / WHATSAPP: Eller drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

  SvarSlett