torsdag 22. oktober 2009

Nå må det bli slutt på vaksinefrykten!

I en spørreundersøkelse gjennomført for Aftenposten, svarer kun én av fem at de vil la seg vaksinere mot svineinfluensa. Det bekymrer Folkehelseinstituttet, og det bekymrer oss alle!

For å stoppe spredningen av viruset bør halvparten av befolkningen vaksineres, i følge overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet. Jeg tror det er det er sannsynlig at hele befolkningen anbefales vaksine.

Vaksinering av hele befolkningen har vi også kapasitet til.

Vi ser at skremselspropaganda dessverre har slått til, særlig stor er tvilen stor blant gravide, som har blitt bombardert med motstridende informasjon de siste ukene. La en ting være helt klart: Svineinfluensa er farligere for gravide kvinner enn vaksinen mot den. Derfor anbefales vaksinen av norske myndigheter. Det gjør ikke vaksine mot sesonginfluensa, fordi denne ikke anses å være like farlig for gravide.

Det er usikkert hvor farlig et utbrudd av svineinfluensa er for et friskt, voksent menneske. Enkelte som har fått påvist viruset, trekker på skuldrene av det de beskriver som noen dagers slapphet. Andre tilfeller har vist seg å være dramatiske. Det som er helt sikkert er at gravide, meget overvektige, kronisk syke og andre risikopasienter er svært sårbare for viruset. Risikogruppene utgjør anslagsvis 10-12 prosent av befolkningen. Vaksinering handler ikke bare om å beskytte seg selv mot influensaen, det handler i minst like stor grad om å beskytte de sårbare gruppene mot smitte. Derfor handler vaksinen om solidaritet og ta et medmenneskelig ansvar.

Helsepersonell må ta dette på alvor!!

I nyhetene får vi høre at det er et problem at risikopasienter ikke blir kontaktet av helsemyndighetene. Derfor er det enda viktigere at vi alle er vårt ansvar bevisst. Alle som tror de kan være i en risikogruppe, og alle som pleier omgang med mennesker som kan få alvorlige konsekvenser av et utbrudd, må ta ansvar og vaksinere seg. Jeg skal, fordi jeg mener av hele mitt hjerte at vi skylder våre omgivelser å passe på deres helse i de tilfeller vi kan!

4 kommentarer:

 1. Karita! Håper du tar deg tid til å svare meg, ser at du ikke er så flink til å svare de som kritiserer dine meninger her på bloggen din.

  "Vi ser at skremselspropaganda desverre har slått til"
  Ja, det har du rett i, men jeg tror du og jeg har forskjellig syn på hvem som bedriver skremselspropaganda. Det er trist å se hvordan FHI og mediene skremmer det norske folk.

  "særlig stor er tvilen hos gravide"
  Karita, svar meg på dette, du som er eks. politiker. Hvorfor i all verden fraråder tyske myndigheter at gravide skal ta vaksinen? Akkurat den samme vaksinen gravide tar her til lands.
  (prøver å linke til artikkel, men lim inn funker ikke her)

  Kan du fortelle meg hvorfor FHI innrømmet her om dagen at vi bestilte vaksinen for et og et halvt år siden, når ingen visste om svineinfluensaen før i mars/april 09?

  Jeg er massivt skuffet over mennesker som Bjørn Iversen, Hanne Nøkleby, Jens, DEG og andre frontpersoner som kun går den farmasøytiske næringen i front. Jeg beklager å måtte uttale dette, men dette er landsforræderi på høyt plan, og dette vil vi se frukter av når vaksinekonsekvensene slår til. Som du sikkert har fått med deg så har fire mennesker dødd av vaksinen i Sverige de to siste dagene.

  Takk for oppmerksomheten, håper virkelig du svarer meg.

  Tony

  SvarSlett
 2. Karita

  Du sier følgende:

  "Vi ser at skremselspropaganda dessverre har slått til, særlig stor er tvilen stor blant gravide, som har blitt bombardert med motstridende informasjon de siste ukene. La en ting være helt klart: Svineinfluensa er farligere for gravide kvinner enn vaksinen mot den. Derfor anbefales vaksinen av norske myndigheter."

  Dette er såvisst ikke klart...

  Det du sier her er direkte feil. Det er nok dokumentasjon rundt usikkerheten ved vaksinen.
  Håndteringen fra Folkehelseinstituttets side er hårreisende. Ikke rart mange begynner å miste tilliten til systemet du så hårdt kjemper for her.

  Det spiller liten rolle hvor mange ansatte dere har eller hvor hardt dere jobber, folk flest har faktisk vett nok til å tenke selv.

  Media fokuserer ekstremt på frykt, dette bidrar til at mange tar vaksinen på feil grunnlag.

  WHO har gått ut med pandemialert nivå 6, dette kan ikke kalles en pandemi.

  Jeg har noen ytterligere spørsmål til deg siden du er så skråsikker på dette:

  1. Hvorfor ble pandemi.no opprettet i 2007, 2 år siden?

  2. Hvorfor ble vaksineavtaler allerede inngått for 1,5 år siden, det er umulig å vite at pandemien ville inntreffe nå, naturen fungerer rett og slett ikke på den måten. Dette er en planlagt aksjon, spørsmålet er, kjenner du den egentlige bakenforliggende intensjon?

  3. Har du virkelig gjort egen research rundt dette eller er du bare pro fordi yrket ditt tilsier at du bør/må være det?

  4. Hvorfor finnes det 2 typer vaksiner, en "ren" og en "uren" vaksine som preben aavitsland uttalte det i en diskusjonsblogg...Er den ene til stortingspolitikere og en mindre elite og den andre til resten? Man har lov til å stille spørsmål. Jeg tror vi vil finne svarene snarest uansett, det er noen tusen i dyptgravende oppdrag as we speak.

  5. Hvorfor er vaksiner noe av det mest profiterende for farmasien(dette er et faktum), hvis intensjonen var ren, ville da ikke vaksinen tilbys ekstremt mye rimeligere?

  6. Hvorfor går så mange leger og eksperter tungt ut mot vaksinen om den er så trygg som du og FHI uttaler?

  7. Hvorfor sier du så bastant at vaksinen vil redde flere liv og at influensaen da vil ta flere liv...Du får det til å høres ut som en trussel mot folket å ikke vaksinere seg...Men hvorfor går da flere eksperter ut med at svineinfluensaen er mildere enn vanlig influensa som årlig tar 1000 - 1500 nordmenns liv???

  8. Hvorfor går denne mannen ut og sier det han sier, er han en konspirasjonsteoretiker han og, og kun en tulling slik du nesten får det til å virke som folket er og de som motstår vaksinen er?
  http://www.youtube.com/watch?v=E1z7KSEnyxw&feature=related

  9. Bare i Norge så dør det ca 8000 mennesker av Astma hvert år... ca 400 i trafikkulykker og 20000 blir skadet og mange invalidisert. Hvorfor er det slik enormt hysteri rundt en laboratorieskapt pandemi hvis det ikke var en dypere økonomisk, militær eller politisk agenda bak det hele?

  10. Har du tatt vaksinen og gitt den til dine barn? (Svar ærlig, det vil alltid kunne spores opp om du lyver)

  Jeg kunne fortsatt i det unedelige, men la oss få svar på disse først...

  MVH
  Kjetil Dreyer
  Vaksiner - Vi vil ikke ha dem - Vi tror ikke på dem (Norges største anti vaksinegruppe, facebook)

  SvarSlett
 3. Karita.

  Jag, som så många fler, kommenterade ditt førra inlegg om svininfluensavaccinen. Många av oss kom med ytterst relevanta, viktiga frågor.

  Varfør tar du dig inte tid att svara på de?

  Om du nu har nåt att komma med bør du gøra det omgående. Personligen är jag tämligen säker på att du undviker att svara eftersom du vet att vi har rätt - vaccinet dødar!

  Undviker du att svara även denna gången tolkar jag det som att jag har rätt i det jag skriver.
  Är det så har jag egentligen bara en fråga kvar, hur klarar du att leva med dig själv?!

  - Elin P

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett