torsdag 7. januar 2010

Konspirasjonsteorier mot liv og helse

Igjen har det kommet påstander om at influansaepidemien er konstruert og falsk. Jeg kan ikke se at enkeltaktører, enten det er enkeltleger eller andre, skal ha mer troverdighet og kunnskap enn de som representerer våre myndigheter og jobber med dette hele tiden. Det er trist at blant annet Folkehelseinstituttets troverdighet har blitt trukket i tvil av enkeltaktører.

Jeg vil også minne om at den nye sjefen for WHO, Margaret Chan sier at enhver beskyldning om at det ikke er en pandemi er fullstendig grunnløs. Vi har en ny situasjon der vi har et influensavirus som smitter i samfunn i 205 land, og millioner på millioner av mennesker er smittet av viruset, sier hun.

Og jeg er også enig med henne når hun skriver at lavere dødeligheten enn ventet er tiårets beste nyhet. Likevel vil jeg minne om at i underkant av 30 nordmenn så langt har mistet livet på grunn av sykdommen, og de aller fleste er unge mennesker. Uten vaksinen ville vi hatt enda flere dødsfall. Våre sykehus har også behandlet hundrevis av svært syke mennesker, bla ved respiratorbehandling.

Vaksiner virker forebyggende og er et av de mest komplette tiltakene vi har for å gi en beskyttelse. Om vi kan redde bare ett liv, så er det et liv verd å redde. De som skremmer folk med konspirasjonsteoriene tar et stort ansvar for andres liv og helse.

1 kommentar:

  1. Vel, det var mange som fikk influensaen, men det var ikke flere som døde av dette enn en vanlig sesong influensa. Det var ikke nødvendig å behandle med vaksine. Jeg tok ikke vaksine og jeg lever ennå. Men pharane tjene masse penger for å si som de gjorde, det er et faktum.Og jeg forstår at du er talerør for dem. Så får vi se hva WHO kommer frem til.
    Vennlig Hilsen Geir Ove Eide

    SvarSlett