onsdag 4. november 2009

Lettere tilgang til Tamiflu og Relenza

Jeg er glad for at helsemyndighetene nå gjør det lettere å få tak i effektiv medisin mot svineinfluensa. LMI ga rask støtte til forslaget om at pasientene kan gå rett på apotek og få Tamiflu og Relenza etter samtale med farmasøyten der.

Tamiflu og Relenza er begge medisiner med lite bivirkninger som har god effekt mot influensa og svineinfluensa hvis det taes med en gang man blir syk. Medisinen forkorter varigheten av influensaen og lindrer symptomene, og forkorter den tiden man smitter andre. Lett tilgang på Tamiflu og Relenza vil dermed kunne redusere pandemien, redde mange liv og redusere plagene og sykefraværet for de som blir syke.

4 kommentarer:

 1. Har hatt sansen for deg som politiker, selv om noen utspill har virket litt opportunistiske. Skal bli interessant å lese boken din!

  Vedr. svineinfluensaen i "Tabloid" i kveld: Ikke en veldig opplysende "diskusjon", men slik er det jo med med TV-debatter - en krig hvor få holder hodet kaldt eller i det hele tatt er interessert i å høre på hverandre. Kanskje ikke mediet for opplysende tanker uansett. Har du selv satt deg inn i argumentene vaksinemotstanderne bruker forresten?

  SvarSlett
 2. Takk for din kommentar. Jeg har i løpet av de siste ukene fått et godt innblikk i vaksinemotstandernes argumentasjon, og er alvorlig bekymret for konsekvensene av dette råkjøret mot vaksiner. Selv velger jeg å holde meg til medisinske fakta. Alle godkjente vaksiner har en omfattende dokumentasjon og har vært gjennom en grundig evaluering av sikkerhet, effekt og kvalitet. Hvis vaksinen ikke hadde hatt dokumentert effekt ville den heller ikke blitt godkjent.

  SvarSlett
 3. Relativismen som problem.
  Den subjektive virkelighet, det som er sant for meg er like gyldig som det som er sant for deg, er grunnlaget for vaksinemotstandsgruppene.
  Verdensomspennende konspirasjonsteorier er en av de vanlige momentene som går igjen. Der er mengder av informasjon på åpne nettsider om både influensa, nye som gamle former, og vaksiner, nye som gamle. Og der finnes mengder med det rene vrøvl om samme tema. I den relativistiske verden er vrøvlet lettere forståelig for amatørene, som disse aksjonsgruppene representerer. Det vitner om en meget stor grad av ydmykhet at man i det hele tatt gidder å kaste vekk tid på, og gi legitimitet til, slike ørkesløse diskusjoner som den som TV2 iscenesatte i går.

  SvarSlett
 4. Skadevirkningene av vaksinen på lang sikt vet vi ingenting om. Svaret får vi først om noen år dessverre. Jeg har ihvertfall ikke tenkt til å være forsøkskanin!

  SvarSlett