mandag 31. mai 2010

Photocure viser veien for andre norske biotekfirmaer

Godkjennelsen av Cysview fra det amerikanske legemiddeltilsynet Food and Drug Administration åpner et marked på rundt en milliard kroner for det norske legemiddelselskapet Photocure, skriver dagens Næringsliv i dag.

Cysview er en prosedyre utviklet av photocure som bruker fluorescerende lys for å avdekke blærekreft. Photocures prosedyre resulterer i at rundt 25 prosent flere pasienter får diagnostisert blærekreft. Produktet er allerede godkjent og er i bruk i Europa, også i Norge.

Photocures teknologi bygger på mangeårig kreftforskning på Radiumhospitalet i Oslo, og veien frem til suksess har vært lang. Legemiddelutvikling er tidkrevende og kapitalkrevende og Norge ha nå flere selskaper som lykkes, og en rekke små selskaper som har mange år foran seg før de får legemidler på markedet og dermed salgsinntekter. Et annet norsk spennende firma, PCI Biotech som i første omgang ble opprettet som et datterselskap av Photocure, håper å få sitt produkt på markedet i 2014. Les den spennende histrien til PCI Biotech i siste nummer av farmasøytisk tidsskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar