mandag 3. mai 2010

Varsler ekstrem flått-sommer

Flere vil bli alvorlig syke skriver VG, og siterer forskere som ber folk ta sine forholdregler. I Norge kan skogflåtten bære på borreliabakterie eller TBE-virus. Risikoen for å bli syk etter ett enkelt skogflåttbitt er temmelig liten, men det lønner seg å forhindre at skogflåtten biter seg inn i huden. En pinsett kan brukes til å få flåtten løs. Men halvparten av de som får en skogflåttoverført sykdom, merker ikke skogflåttbittet.

Studier viser at økning i flåttbestanden vil medføre en økende andel flått med sykdomsfremkallende borreliabakterier. Borreliabakterier kan gi hudforandringer, leddbetennelser eller angripe nervesystemet. Det er den siste alvorlige varianten som vi har mest av i Norge. - Over 70 prosent av sykdomstilfellene som meldes inn til Folkehelseinstituttet skyldes denne typen, skriver VG. Ikke bare gir den alvorlig sykdom, men den er også veldig vanskelig å påvise. Borreliainfeksjon kan behandles med antibiotika.

Det finnes imidlertid ingen medisin mot skogflåttoverført hjernebetennelse (TBE), men en kan beskytte seg mot den med vaksinasjon. I noen områder av landet ber myndighetene nå folk om å vurdere vaksine.


Les mer i VG http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10004693
Les mer på nettstedet flatt.no http://198.89.132.191/thetick

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar